Duurzame oplossingen voor bedrijven

Meerlanden Bedrijfsafval & Nijssen Recycling | (0297) - 381 781 | info@containerservice.nl

Plastic recycling

Van plastic naar plastic

Plastic is een oliehoudend product en kan daarom goed gerecycled worden. Door kunststoffen gescheiden te houden kan het materiaal opnieuw gebruik worden. Plastic is een verzamelnaam voor vele soorten kunststof. Zoals LDPE folie, HDPE en EPS piepschuim. Wij voeren ale soorten kunststof af voor hoogwaardige plasticrecycling.

  • Alle soorten kunststof kunnen worden gerecycled.
  • Verminder de afvalberg door uw kunststoffen te scheiden
  • De meeste plastics worden gemaakt van de fossiele brandstof: aardolie.

samen groen bezig

Stap 1: Scheiden van plastics

Het recyclingproces begint bij de scheiding van plasticafval aan de bron. Bijvoorbeeld folie of piepschuim. Zo wordt voorkomen dat het plastic belandt bij het restafval dat naar de verbrandingsovens gaat.

Stap 2: Sorteren, reinigen en granuleren

Het gescheiden plastic afval wordt eerst gesorteerd. Vervolgens reinigen we het kunststof om het vervolgens te laten granuleren. Zo blijven er kleine stukjes plastic over. Deze secundaire grondstof wordt aangeboden aan de kunststofindustrie.

Stap 3: Recycling van plastic

De kunststofindustrie sorteert het plastic op kleur. Daarna wordt het materiaal verder vermalen totdat er kleine korrels overblijven. Deze korrels worden ten slotte gebruikt voor de productie van nieuwe kunststof producten.

Meer informatie

Wilt u de kringloop van uw plastics samen met ons sluiten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Klik op onderstaande knop.