Duurzame oplossingen voor bedrijven

Meerlanden Bedrijfsafval & Nijssen Recycling | (0297) - 381 781 | info@containerservice.nl

Karton recycling

Oud karton is een belangrijke grondstof voor nieuw karton

Ruim 80% van het nieuw gemaakte karton in Nederland wordt gemaakt van gerecycled karton. Dit kan alleen bereikt worden door karton gescheiden te houden van het restafval. Naast dit ecologische voordeel levert afvalscheiding ook een besparing op van uw huidige afvalkosten.

  • Verminder de afvalberg door uw kartonafval te scheiden.
  • Door kartonrecycling verminderen we de inzet van nieuwe grondstoffen.
  • Vergroot uw betrokkenheid in de samenleving door uw kartonafval gescheiden te houden.

samen groen bezig

Stap 1: Scheiden van karton

De belangrijkste schakel in het sluiten van de kringloop van karton is uw bedrijf. Omdat u kartonnen dozen en ander kartonafval gescheiden houdt, kan het materiaal hoogwaardig worden gerecycled.

Stap 2: Sorteren, reinigen en persen

Wij voeren uw kartonafval af. Het ingezamelde karton wordt gesorteerd en gereinigd. En vervolgens persen wij al het karton in grote kartonbalen. Deze balen worden verwerkt door de papierindustrie.

Stap 3: Recycling van karton

De kartonbalen worden door de papierfabriek opgelost in water totdat er een vezelbrij ontstaat. Door middel van zeeftechnieken worden verontreinigingen uit de brei gefilterd. Uiteindelijk blijft er een pulp over die geschikt is voor de productie van nieuw karton.

Meer informatie

Wilt u dat uw kartonafval hoogwaardig wordt gerecycled? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies over het scheiden van uw karton. Klik op onderstaande knop.