Duurzame oplossingen voor bedrijven

Meerlanden Bedrijfsafval & Nijssen Recycling | (0297) - 381 781 | info@containerservice.nl

Groenrecycling

Wij verwerken uw organisch afval in onze vergistingsinstallatie

Dat er van GFT compost gemaakt wordt is een bekend feit. Maar wij halen nog veel meer uit uw GFT-afval. En dat doen we met behulp van onze moderne vergistingsinstallatie. Naast compost produceren wij CO2, warmte, water en groengas.

  • Bespaar op uw huidige afvalkosten.
  • Wij halen het maximale uit uw groenafval.
  • Van uw afval produceren wij een duurzame brandstof.

van GFT naar groengas

Stap 1: De vergister

Het ingezamelde organische restmateriaal wordt in de vergistingsinstallatie geladen. Onder dit materiaal valt onder andere keukenafval, brood en bloemafval. Een enorme schroef roert het materiaal zo’n twee weken door de vergistingsinstallatie.

Stap 2: Biogas

Bij het vergistingsproces komt biogas vrij en een dunne zwarte brei.

Stap 3: Groengas

Het biogas wordt gezuiverd tot groengas voor huishoudens, industrie en transport. Bij het proces komt ook CO2 vrij. Dit wordt gebruikt door tuinders.

Stap 4: Compostering

De dunne zwarte brei (stap 2) wordt vermengd met vers GFT en blijft zo’n veertien dagen opgeslagen in het composteringsgebouw. Gedurende dit proces komt warmte vrij. Deze warmte wordt getransporteerd naar omliggende glastuinbouwbedrijven. De compostering levert ook condenswater op. Dit water wordt gebruikt in onze straatveegmachines. Na veertien dagen blijft er rijke compost over dat dient als gezonde voeding voor bloemen en planten.

Bekijk de video over het vergistingsproces:

Meer informatie

Wilt u dat wij uw groenafval hoogwaardig recyclen door middel ons vergistingsproces? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Klik op onderstaande knop.